Make your own free website on Tripod.com

Rivendel

Playing Desmond ox
Etusivu
Uutiset
Hevoset
Tallitupa
Yhteys

Virallinen nimi: Playing Desmond ox
Lempinimi: Bondi
Sukupuoli: ori
Syntynyt/Ikä: 28.7.2006/5 vuotta
Rekisterinumero: -

Käyttö: esteet, siitos
Koulutustaso:
KO: vaativa A
RE: 140cm
ME: 100cm

Sairaudet: -
Ikääntyminen: 1kk = 1 vuosi

Rotu: Arabialainen täysiverinen
Väri: kimo
Merkit: -
Säkä: 157cm
Kasvattaja: 
Ex-ex-omistaja: Mino
Ex-omistaja: Kastanjetti
Omistaja: Rivendel
Hoitaja: -

                                                                  Luonne

Hoitaessa: Bondi on komea arabiori, joka ei siedä ylimääräistä harjausta ja lässyttelyä sitten ollenkaan. Ori pyörii karsinassaan levottomana aina kun joku harjaa sitä. Jos hoitaja harjaa liian kevyesti tai liian voimakkaasti, saattaa Bondi näykkäistä. Bondia ei kuitenkaan kannata sitoa kiinni, ainakaan kovin lyhyelle narulle, sillä siitä otus hermostuu takuuvarmasti, eikä sen jälkeen kannata edes yrittää suostutella oria yhteistyöhön. Ori ei myöskään pidä päänharjauksesta, joten jo spää tarvitsee harjata, se kannattaa tehdä mahdollisimmam nopeasti, ennekuin Bondi ehtii hermostua. Vedestä Bondi ei sen kummemmin välitä, kunhan se ei tule vesiletkusta. Kesäisin hionneet kohdat kannattaa käydä läpi vain märällä sienellä. Kavioiden puhdistus on ainoa asia, missä Bondi suostuu yhteistyöhön. Kaviot nousevat kylläkin reippaasti, mutt apysyvät ylhäällä vain tarvittavan ajan ongelmitta. Bondin satulointi on melko haastavaa puuhaa, satuloiti sujuu kyllä helposti, sen jälkeen, kun satula saadaan selkään, mutta suitsien kanssa saa sitten olla nopea. Välillä tuntuu että Bomdi pitää ihan vain ihmisten kiusaksi suutaan kiinni, kun kuolaimet tulevat näkyviin. Kaikista helpoiten ja vaivattomammin kuolaimet saa orin suuhun, jos sille tarjoaa porkkananpalan kuolainten kanssa.

Ratsastaessa: Bondi on kuitenkin mukava, joskin hältä löytyy vähän orimaista kovapäisyyttä. Siitä kyllä pääsee eroon, kunhan orille tekee selväksi kuka määrää, eikä jää kyselemään, että voisitko mennä. Alkutaistelun jälkeen Bondilta löytyy ihan uusi puoli; ori on herkkä ja kuuliainen ratsu, jolta taittuvat sekä esteet että koulukiemurat. Bondi taitaa mukavine askelineen koulua jo vaativalla tasolla, mutt sydän on selvästi esteratsastuksen puolella. Estee nähdessään Bondi hörisee innoissaan j atuijottelaa esteitä korvat hörössä. Esteillä Bondi menee täysillä, ratsastajan tehtäväksi jää lähinnä suunnan mäyttäminen ja orin rauhoittelu, ettei mokoma innostu kaahailemaan esteeltä toiselle. Maastoratsastus on myös omiaan Bondille, se vain yksinkertaisesti tykkää mennä maastossa, mitä lujempaa sen parempi, eikä esteistäkään ole haittaa, ori kun hyppää maastossakin metrin verran.

Kisoissa: Bondi on alkuun hieman hermostunut kaikesta ympärillä pyörivästä hälinästä. Hermostuneisuutta kannattaa purkaa antamalla Bondille jotain tekemistä harjoitusradalla. Yleensä Bondi kuitenkin rauhoittuu radalle päästessään (kun pääsee esiintymään) ja suorittaa radan useimmitan tyylikkäästi ja kuuliaisesti.

Tarhassa ja laitumella: Bondi syö ja lepäille kerätäkseen energiaa seuraavia koitoksia varten.                                                                  Suku

i. Canpage
e. White Cross Magic
ii. tuntematon
ie. tuntematon
ei. tuntematon
ee. tuntematon
                                                           Jälkeläiset

synt. / skp. / nimi / emä / om. 
15.09.2006/ori/RP-Power Desmondie/Power Girl ox/Siittola Fjeren
20.01.2007/ori/Rv's Royal Can/Dynamite/ -       
                                                                   Kisat

Koulukisat:
Päivä                  Järjestäjä                Ratsastaja        Alaisuus       Luokka             Tulos

Estekisat: 
Päivä                 Järjestäjä             Ratsastaja       Alaisuus       Luokka              Tulos
11.12.2006          Vash                    riimuska          -                 110-120cm         11/15
21.12.2006          Ciharan talli         riimuska          -                 100-120cm          - / -

Näyttelyt:
Päivä                 Järjestäjä             Esittäjä        Alaisuus     Luokka        Tuomari             Tulos

Muut kisat:
Päivä                 Järjestäjä             Ratsastaja        Alaisuus      Luokka                   Tuloskuva:
teksit: riimuska
luonne: Sonja/aromaan@luukku.com